top of page

19. Sept. 2017: Nyhed om at Søren Brostrøm er blevet valgt ind i WHO's bestyrelse.

Intersex Danmark har med stor bekymring, modtaget nyheden om at Direktør ved Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, er blevet valgt ind i bestyrelsen for WHO's Europa region.

Søren Brostrøm har ved tidligere lejligheder tydeligt givet udtryk for at være for den unødvendige, irreversible kønsnormaliserende kirurgi/ IGM (Intersex Genital Mutilation) på interkønnede spædbørn, indgreb han ved flere lejligheder, har sammenlignet med operationer for læbe-, gumme- ganespalte.

Søren Brostrøm har ligeledes ved flere lejligheder, direkte som indirekte givet udtryk for, at han er for den sygeliggørende sprogbrug der anvendes om interkønnede.

I lyset af ovenstående ser Intersex Danmark det således som stærkt bekymrende, når han udtaler at han ønsker at fokusere på blandt andet kvinder, børns og unges sundhed, og på LGBT+ personers sundhed og rettigheder.

Nyheden kan tilgås ved klik på link: Her.


bottom of page