top of page

27. Juni. 2018: PRIDE HOUSE, Oslo: INTERKJØNN I NORDEN

Skeiv Ungdom Oslo og Akershus, FRI Oslo og Akershus, inviterede Intersex Danmark til at komme og deltage under Oslo Pride som gæstetalere under emnet "Interkjønn i Norden" i Pride House på Youngstorget i Kim Friele-salen.

INTERKJØNN I NORDEN: (eventets hjemmeside)

"Hvordan er det å være interkjønn i Norden i dag? Hvordan er situasjonen i Norge sammenlignet med resten av Europa? Interkjønn betegner kropper med kjønnskarakteristika som skiller seg fra det som ofte ansees som typiske «guttekropper» eller «jentekropper». Det finnes mange interkjønnstilstander, for eksempel er atypiske kromosomer, hormonnivå og/eller kjønnsorgan eksempler på ulike variasjoner av interkjønn.

Det finnes mange interkjønnspersoner, men urovekkende lite forskning og kunnskap på feltet.

Vi inviterer til en sofasamtale med nordiske interkjønnsaktivister for å lære mer om levekår og utfordringer i Norden for de av oss som er interkjønn."

Dagen efter fik vi også tid til at komme ned forbi Oslo Pride Park og tale med de Norske politikkere og høre lidt om Skeiv Ungdom Oslo og Akershus' tiltag.


bottom of page